Uitstelgedrag

‘Nog eventjes en dan begin ik echt, mama’. Het begon al in men kindertijd toen ik liever speelde dan men huiswerk te maken, slechte gewoontes omdat je huiswerk maken nu eenmaal niet leuk is. Maar het moet gebeuren. Nu zit ik hier met een massief grote opdracht en wederom met een veel te grote drang om tv, series, laptop,… Al de afleidingen zijn er niet op verbeterd met het ouder worden. Om dan nog te spreken dat vrijdagavond ‘liefjesdag’ is. Of zo noem ik het toch, want het enige wat we dan doen is zijn zin. Versta me niet verkeerd: tafelvoetbal is iets leuks maar een hobby van je vriend moet je al meer dan interesseren vooraleer je er zelf effectief plezier in kunt beleven. Meestal kijk ik gewoon toe hoe hij professioneel bezig is. Hij is dan blij dat ik er bij ben maar ik moet enkel blij zijn met een simpele kus tussen de matchen. En je moet me dan eens zien glunderen als een klein kindje dat net een snoepje gekregen heeft van de bakker. Ik verbaas me enorm dat ik het zo lang al heb kunnen volhouden naar zen hobby te kijken. Zie het uit liefde, want anders doe je zulke dingen niet vrees ik.

Nu, men stapel met documentatie ligt hier vrolijk naar me te lachen en men koffie heeft jammer genoeg zen werk maar gedaan voor een uurtje. De slaap valt nu terug over me heen en het lijkt alsof ik nog moeër ben geworden dan anders. Koffie helpt precies niet echt voor mij, of het heeft dan toch een aveechts effect als het uitgewerkt is. Cola heeft ook geen effect want dat heb ik gisteren al geprobeerd, toen lag ik gewoon te slapen voor men laptop.

Ale huphup, nog eventjes in men ogen wrijven en dan… ja gaan slapen zodat ik morgen vroeg kan opstaan… Maar herken je die redenering niet van gisteren avond?

xxx Your dreamgirl

Advertenties

Een gedachte over “Uitstelgedrag

  1. Oja uitstel gedrag, zo typerend, heb ik ook mega last van, veel teveel zaken op men schouders nemen en dan komt het er niet van, ik moet echt leren doseren en er vaak direct aan beginnen.. :p

    Allez dat klinkt ook al niet meteen positief, alsof jij je weer opoffert ofzo. Ik herinner me wel nog van toen wij eens op het terras zaten aan het station dat er ook eens zoiets gelijkaardigs ter sprake kwam. En tsja die zaken uit liefde doen, ik blijf erbij dat je dat ook niet eeuwig volhoud. Oke zaken kunnen je niet interesseren en het is ook niet de bedoeling ieder zijn weg dan te gaan en eens toe te geven maar toch. Het klinkt echt als ‘last’ en ‘sleur’..

    Over dat uitstel dingetjes nog eens, ik heb mezelf geleerd zaken te bloven als ik x aantal pagina’s doe of x aantal minuten/uren werk enzo. Dat helpt wel om naar iets uit te kijken nadien, nu vaak stel ik ook nog zaken uit hoor maar bon ja, dit gaat nu vaak meer om vrije tijdsbestedingen die niet een bepaalde verplichting hebben en ik ben er ook geen goed voorbeeld voor zo dat bezig houden met andere zaken.. (a)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s