Raadgeefster vs vriend: waar is de grens

Soms komen er vriendinnen naar je toe die eventjes hun hart moeten uitstorten. Het eerste waar ik aan denk is dan mijn eigen meningen aan de kant te zetten en gewoon te luisteren naar die persoon. Zo heb je van die vrienden die je enkel hoort wanneer er weer iets dwars zit. Op den duur hoor je ze zo al afkomen met het zoveelste liefdesprobleem. Eigenlijk zou je tegen haar willen zeggen ga er bij weg, je verdiend hem niet. Maar dat willen ze toch niet horen want hij is zo goed en zo lief. Als buitenstaander lijkt haar vriend voor jou alleen maar een arrogante zak die alleen maar eens komt aankloppen als hij weer eens met een broek vol zin zit. Sorry voor mijn taalgebruik, iedereen loopt wel eens op wolkjes terwijl het helemaal niet de ware is. Zelf maakte ik het ook mee, en nadien kom je dan tot de vaststelling dat het inderdaad een egoïstische zak was. Dan hoor je je vriendinnen afkomen met een grijns op hun geziht omdat je eindelijk van die zak af bent en zeggen ze vrolijk:’ het komt wel goed meisje, ander en beter’. In zichzelf denken ze eigenlijk alleen maar ‘zie je wel dat ik gelijk had’. Vriendinnen noemt zichzelf dat dan, maar eigenlijk gedragen ze zich op en top als de beste vriendinnen op dat moment want ze zeggen wat je wilt horen. Is dat uiteindelijk niet de definitie van goede vriendin zijn?

Zo kwam ik vandaag tot de ideale uitspraak, al zeg ik het zelf. Een levenspartner vinden is net als een zoektocht naar de ideale schoenen. Als de eerste je niet direct past zet je ze best gewoon aan de kant en neem je een ander paar. Want probeer er iets aan te veranderen, dat passen ze misschien wel maar zitten ze toch nog niet perfect. De ideale schoenen zullen als gegoten zitten, zo ook je levenspartner, dat moet direct klikken. Ook moet je die schoenen eerst wat inlopen. Weliswaar zijn er kleine kantjes die wel zullen versoepelen na een tijdje. En dan pas zullen die schoenen perfect zitten.

Noem me een shoesaholic, maar ik vond het wel een mooie vergelijking. Zeg wel niks over het verslijten ervan, want dat laat ik eventjes terzijde.

xxx Your dreamgirl

Advertenties

Een gedachte over “Raadgeefster vs vriend: waar is de grens

  1. Jammer natuurlijk dat die vrienden dan enkel eens aankloppen als ze je nodig hebben voor hun problemen.. Nou soms moet je wel eens hard zijn, dat heb je soms met ‘de waarheid’ en dan iets zeggen dat ze liever horen hmm.. En dat punt is ook waar dat jij als ‘buitenstaander’ die persoon enkel ervaart met wat je hoort en dat is dan ook vaak 1 kant van het verhaal, het is allemaal niet makkelijker geworden, zeker niet met het ouder worden.

    Mij lijkt dat niet een definitie van een goede vriendin hoor.. Jou eigenlijk altijd gelijk geven want als je wat anders zegt dat jij niet graag hoort owee.. Nou dat klopt gewoon niet.. En over die schoenen hadden we het al eens jua.. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s